Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 23 iulie 2010

Vlaamsa Stoofkarbonaden(Belgia)


Vlaamsa stoofkarbonaden,preparat similar cu frantuzescul Vitel Bourguignon,dar in loc de vin rosu, pentru sos se foloseste bere.In fotografie,ingredientele necesare.
Pentru 4 portii:
Carne de vita, antricot fara os...............200gr
Usturoi........................................................50gr
Bere ...........................................................500gr
Ceapa..........................................................200gr
Unt...............................................................50gr
Sos brun......................................................200gr
sare.piper.................dupa gust
cimbru crenguta.........................................1buc
Preparare:Preparatul este asemanator cu boeuf bourguignon,aici avem sosul brun gata preparat.
Carnea se taie in bucatele ca in imagine si se pune in tigaie in unt impreuna cu ceapa tocata.Se condimenteaza si se adauga o ceasca de supa,atunci cand ceapa incepe sa sticleasca.Dupa ce se evapora supa adaugati berea cate putin pana cand toata berea scade .La sfarsit se pune sosul brun si crenguta de cimbru.Dupa 5 minute este gata.
Foto:wikipedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu