Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Chec Spicy Tanzania

Ingrediente:
1/2 cana de unt
1 1/2 cana de zahar
4 oua separate
3 cani faina
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 cana lapte
1 cana ciocolata amaruie sau menaj
Preparare:
Untul si zaharul se bat pana se obtine o crema.
adaugati galbenusurile.
Ingredientele uscate se amesteca bine.
Ingredientele uscate se amesteca cu crema de unt si laptele.Adaugati ciocolata rasa.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le in aluat.
Aluatul se ruleaza si se pune intr-o tava,care se da la cuptor.
Este un chec foarte aromat de unde si denumirea spicy.

Placinta Tanzaniana

Ingrediente:
1 cana si jumatate de nectar de papaya sau de caise,
4 linguri de amidon
4 linguri suc de lamaie
4 linguri de zahar
1/2 lingurita de sare
Preparare:
Se dizolva amidonul in sucul de lamaie
Amestecati cu nectarul pane se obtine o crema groasa(pe foc)
Adaugati cuburi mici din diferite fructe proaspete(papaya,ananas,cantalupi,sau portocale,sau din toate combinate)
Raciti la temperatura camerei in diferite forme
Ornati cu o crema dintr-o cana de frisca si 4 linguri de zahar.

Salata de portocale Tanzaniana

Ingrediente:
6 portocale mari
6 linguri de fistic zdrobit
2 linguri de migdale prajite,fulgi
suc de la jumatate de lamaie
1 lingurita de scortisara
Preparare:
Portocalele se cojesc si se taie rondele,se amesteca cu celelalte ingrediente si se dau la rece.
Inainte de servire se adauga scortisoara.

Pui Tanzanian

1 pui
2 limete
50 ml sos de soia
1 ceapa mare taiata pestisor
3 catei de usturoi
1 lingura praf curry
1 lingura coriandru
1 lingura sare
1/2 lingura ghimbir
1/4 de lingura de ardei iute rosu,tocat
Preparare:
Se face o marinata din toate ingredintele in ca re se pune puiul taiat in bucati potrivite.
dupa ce afost tinut 1 ora in marinata,gratarul se unge cu grasime si se pune puiul la gratar,sttropindu-se cu marinata din cand in cand.

N*Dizi Ya Na Nyam

descriere:preparatul este un sote de vita cu sos din ingrediente exotice tipic africane.
Ingrediente:
1 cana si jumatate de apa
1/2 de kg de muschi de vita
1/2 lingura de cimbru
sare,piper
3 linguri de ulei vegetal
1 lingura de usturoi tocat
2 cepe tocate fin
2 rosii tocate cubulete
4 banane plantaines
300 grame de mazare verde,proaspata(congelata)
40 ml lapte de cocos
Preparare:
Carnea taiata cubulete se pune intr-o tigaie impreuna cu apa la foc potrivit,
Aduceti-o la temperatura de fierbere si adaugati cimbru sare si piper.
Acoperiti si reduceti focul sa fiarba la abur.
In alta tigaie infierbantati uleiul si puneti usturoiul,rosiile si ceapa.
Cand ceapa este translucida,adaugati carnea si mazarea si lasati sa fiarba acoperit.
Adaugati plantains,decojite si taiate cuburi,si laptele de cocos.
Condimentati si asezonati.

Pui cu banane(Tanzania)

Ingrediente:
2 pulpe de pui
100 grame de bacon
2 banane
2 linguri de unt
sare si boia iute
Preparare:
Pulpele pregatite,se cresteaza adanc,se condimenteaza.
Se prajesc in unt pe ambele parti,si se scot din tigaie.
Baconul se taie in felii foarte subtiri si se rumeneste in aceeasi tigaie,se scoate si se pun bananele taiate in patru.
Se rumenesc si acestea.
Pulpele se asaza pe un platou sau farfurie calda,peste ele se asaza baconul si bananele prajite,peste care se presoara patrunjel.
Garnitura recomandata:cartofi chips.

Sorpotel (Tanzania)

Descriere:
Preparatul este din categoria mancarurilor cu sos,o tocana din carne.
Ingrediente:
450 gr de carne de vita cal 1 fara os
450 carne slaba de porc fara os
450 gr de ficat
1 lingurita chimen
1 lingurita piper boabe
1 lingurita scortisoara
1 lingurita boabe coriandru
1 lingurita turmeric
8-12 ardei iuti uscati
3 cepe medii,tocate
1 radacina de ghimber
1 capatana de usturoi
1 lingura pasta de tamarind
1/4 cana de otet
Preparare:
Pune-ti carnea la fiert,sa fie acoperita de apa, si fierbeti-o apoi raciti-o.Supa se raceste si se pastreaza.
Carnea se taie in cuburi de 2 cm.
Toate condimentele se piseaza in piua sau blender,si se adauga otet si tamarind sa formeze o pasta.
Usturoiul,ceapa si ghimbirul se prajesc itr-o tigaie pana se inmoaie ceapa,apoi se adauga pasta din condimente,formandu-se un sos.Se amesteca si carnea taiata,si ca o ora,adaugand supa de carne oridecateori este nevoie.