Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 19 iulie 2010


Maioneza-Sosuri derivate din maioneza:

Sos tartar-Maioneza 700gr,castraveti in otet 200gr,capere50gr,patrunjel50gr,ceapa sau arpagic,oua fierte tari 2 buc,hrean ras.Mai poate contine:Mustar dijon,tarhon,otet.Toate ingredientele adaugate la maioneza vor fi bine tocate.Acompaniaza preparate din vita si peste.

Remoulade-maioneza 700gr,mustar,castraveti in otet150gr,usturoi,ansoa pasta50gr,capere 50gr.Deseori este colorata cu paprika sau curry.Acompaniaza preparate din peste.

Sos Gleu- la o parte maioneza se adauga,o parte mujdei si o parte miere de albine.

Sos Ravigote -Maioneza700gr,otet100ml,glace viande,verdeata proaspata,arpagic si ceapa verde.

Mujdei-Varianta italiana,aioli

Sos de rosii cu usturoi: 1/2 rosii pasate,proaspete sau din conserva si 1/2 mujdei.

Sos de usturoi cu iaurt:1/2 mujdei si 1/2 iaurt gras

Sos de usturoi cu maioneza:1/3mujdei,1/3maioneza,1/3iaurt.

Sos de hrean -Hrean ras,bine stors,mixat cu ulei si otet.

Sos de hrean scandinav:sos de hrean1/3,smantana dulce1/3,maioneza1/3.

Sosurile de soia,de peste si de midii sunt sosuri asiatice cu mii de variante,ele sunt comercializate,nu este rcomandata prepararea lor acasa.Variantele lor le gasiti deasemenea in magazin.

Mustar -Este de asemenea un sos pe care il gasim in comert,dar ii putem imbunatati gustul si calitatile acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu