Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 24 septembrie 2010

Pork,Chili Mexican

Ingrediente 10 portii
Pulpa porc fara os 1500gr
Legume congelate Mexicane 600gr
Pasta chilli 100gr
Pasta tomate 100gr
Ceapa 100gr
Rosii 300gr
Ardei gras 200gr
Chilli 50gr
Coriandru boabe 10gr
Zahar 30gr
Vin alb sec 60ml
Ulei de masline 30ml
Usturoi 40gr
Piper macinat 5gr
Coriandru verde 50gr
Preparare:
Pulpa de porc se taie felii groase de un deget contra fibrei,apoi feliile se taie in fasii lungi de un deget.
Legumele proaspete se spala si toaca mediu(inclusiv ardeiul iute si usturoiul)
Pasta chilli si pasta de tomata se amesteca intre ele si se dilueaza cu putina apa.In acest amestec se pune vinul si zaharul.
Legumele congelate se pun in apa calduta la fiert.Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins si se adauga bucatile de carne si coriandrul boabe.Se prajesc cam la 50-60%,apoi se adauga legumele tocate,care se soteaza impreuna cu carnea 10 minute.Se stinge cu sosul format din pasta de rosii,chilli si vin.Dupa ce fierbe 10minute se adauga legumele mexicane fierte si se lasa la foc mic sa se lege.
Se adauga coriandru verde si se condimenteaza cu sare si piper.

Muschiulet Parmiggiani

Ingrediente pt 10 portii:
Muschiulet de porc 1200gr
Parmezan ras 200gr
Rosii tocate 300gr
Ulei de masline 30ml
Usturoi 100gr
Pasta de tomate 100gr
Ceapa 100gr
Busuioc 50gr
Zahar 30gr
Spaghetti 1000gr
sare,piper
otet balsamic 20gr
Preparare:
Intr o oala cu apa clocotita se pun spaghetele la fiert.
Separat intr-o tigaie larga se pun in ulei rondele de muschiulet de 2 cm grosime,si se lasa pe fiecare parte cate 2 minute.Se scot bucatile de carne,si se pune in acelasi ulei ceapa tocata si usturoiul tocat.Dupa 10 minute,timp in care se amesteca pentru a nu se arde,se pun rosiile tocate,bulionul,zaharul si otetul.Se adauga o cana de apa,sa fiarba la foc mic.Can s-a legat sosul se condimenteaza si se pune busuiocul tocat.Se pun si bucatile de carne pentru inca 5 minute la foc mic.
Servire:
Spaghetele se scot,se scurg si se clatesc cu apa rece.Se monteaza pe farfurie,peste ele se pune sosul fierbinte si bucati de carne,si se presoara parmezan

Ktipiti

Ingrediente:
Branza proaspata de vaci 0,350kg
Feta 0,550kg
Piper alb 0,010kg(1 lingurita)
Boia dulce 0,020kg
Boia iute 0,020kg
unt 0,100kg
Preparare:
Toate ingredientele la temperatura camerei se amesteca bine cu robotul sau cu blenderul.Dupa amestecare se trage amestecul prin sita si se da la rece.Se monteaza pe salatiera sau farfurie,cu decor din ardei iuti.

Platou Ouzo Meze


Platoul Ouzo este o gustare traditionala greceasca,servita la inceputul mesei,cand se bea si Ouzo,bautura de anason specific greceasca.Poate contine Icre tarama,peste afumat,feta,mezeluri uscate,rosii,masline,tzatziki,ktipiti(o pasta de branza picanta) si se serveste cu pita greceasca.

Bruschete cu icre rosii


Ingrediente:
Paine feliata,poate fi si mai veche
Unt(intr-o varianta)
Ulei de masline(in alta varianta)
Icre rosii
Masline negre
Preparare:
Feliile de paine se taie in bucati cat se ia dintr-o inghititura( le puteti face mai mari ca in foto,functie de buget).Bucatile se pun pe plita la foc moderat si se rumenesc pe ambele parti.
Daca se foloseste unt se lasa mai inainte la cald,cu el se ung bruschetele.Daca folositi ulei stropiti usor cu acesta,bruschetele.
Deasupra puneti icrele,aproximativ un varf de lingurita,scoateti samburii de la masline si decorati ce felii fin taiate bruschetele.
Sunt scumpe,dar merg la o ocazie speciala.Putin si bun!