Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

sâmbătă, 24 iulie 2010

Cartofi Boulangere

Ingrediente:
Pt 6 pers.
Cartofi 1.2kg
Costita afumata(piept afumat,sunculita taraneasca,etc)0,300
Ceapa 0,500kg
Lapte 0,500 L
Faina 1 lingurita
Nucsoara rasa
Unt 0,200kg
Usturoi 2 catei
Cimbru 1 crenguta
Sare,piper alb
Supa clara de pui sau vitel 0.500 L

Mod de preparare: Pegatire:
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Costita se taie in felii f.subtiri.
Ceapa se taie pestisor.
Usturoiul se curata si se toaca fin.
Preparare:
Ceapa se pune in jumatate din cantitate de unt in tigaie,la foc iute,impreuna cu usturoiul si se lasa pana se inmoaie.
Cartofii,ceapa sikaizerul se asaza straturi altenative intr-un vas yena sau tava,primul si ultimul strat sa fie de cartofi.Intre straturi sarati si piperati,asezonand cu nucsoara si scuturand crenguta de cimbru.Cand ati terminat de asezat,puneti laptele, in care ati pus faina, si supa, peste preparat.In functie de forma si volumul vasului s-ar putea sa mai ramana lichid.Completati in timp cat sta la cuptor,daca scade prea tare.Deasupra puneti restul de unt.Dati la cuptorul preincalzit,pentru 40-50 de minute.
Este un preparat ce poate fi servit ca antreu dar si ca garnitura,la diferite carnuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu