Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 16 decembrie 2011

Prepelite pe pat de cartofi,si sos de struguri la cuptor

Prepelitele se pun de seara intr un bat din apa,vin alb,coniac sau alta tarie,sos de soia si condimente.dupa 14-16 ore,se scot,se scurg bine si se invelesc in felii de sunca sau bacon.Intre timp din cartofi cruzi,curatati,se fac niste canapele,taind cartofii in jumatate pe lungime,apoi scobind,atat cat sa intre prepelita.Asezati cartoful in tava,sarati piparati si puneti putin unt.Asezati prepelita cu picioarele in sus in scobitura.Puneti apa in tava si acoperiti cu folie.Dati la cuptorul incins in prealabil.Scoateti dupa jumatate de ora,dar aveti grija sa nu se arda cartofii,daca scade apa mai adaugati.(foto 2).Indepartati folia,stropiti preparatul cu baitul ramas,si dati la cuptor.Stropiti cat mai des si completati cu apa daca enevoie.Cand sunt gata,adaugati struguri boabe,si mai lasati 10 minute pentru a se forma sosul.Scoate si serviti cu sosul alaturi de un alt fruct dulce,care este si decorul totodata(aici am folosit mandarina cu o bobita de strugure negru,foto 3)