Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

marți, 3 august 2010

Roule a confiture sau Rulada elvetiana.

Rulada elvetiana mai este cunoscuta si ca swiss roll.
Ingrediente:
120gr.faina de grau,000
5 oua
150gr.zahar pudra
zahar vanilat
1 borcan de marmelada din portocale(sau alta marmelada)

150 gr.ciocolata 60% cacao
80gr alune macinate si prajite
Preparare:
Incalziti cuptorul la 160 de grade.
Galbenusurile de ou se bat cu zahar,pana cand crema devine lucioasa.
Albusurile se bat spuma,se amesteca apoi usor in crema de galbenus.
aluatul se pune pe o coala de hartie de copt,intr-o tava,se da la cuptor.(20min)
Dupa ce se scoate,se lasa la racit si se indeparteaza hartia.
Blatul se stropeste cu amareto,sau un vermut sau lichior mai slab,apoi se unge cu marmelada.
Se ruleaza blatul ca sa obtineti o rulada,care se da la rece.
Ciocolata rupta in bucati se pune la topit.
Ciocolada calda se pune peste rulada,peste care se pun apoi alunele macinate.
Se da la rece cu cel putin trei ore inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu