Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 30 iulie 2010

Bulz Boieresc
Ingrediente:
Pt.10 portii
10 portii de mamaliguta mai tare.
Branza burduf 1.000kg
Gorgonzola sau alta branza cu mucegai 0,200kg
Kaizer sau sunculita taraneasca afumata 0,300kg
Cabanos sau carnati de plescoi 0,300kg
Vin alb sec 0,100 L
Unt 0,150kg
Smantana 0.500kg
Nucsoara 1 varf de lingurita
Zahar 0,050kg
Suc de lamaie 0,020 L
Sare.piper alb

Mod de preparare:
Cat este calda mamaliga se modeleaza sub forma de bile,se umple fiecare bila cu 100 de grame de branza de burduf.Se asaza pe o tava si se aplatizeaza f.putin deasupra.
Intr-o tigaie se pune 50gr. de unt sa se topeasca,dupa care se pune smantana si branza gorgonzola.Se lasa sa se topeasca branza si scada putin pana se leaga sosul.Se condimenteaza cu sare,piper alb,zahar,suc de lamaie si nucsoara.
Restul de unt se pune la topit,in el se pun bucatile de kaizer si carnati taiate subtire.Se rumenesc,iar la sfarsit se sting cu vin.
Tava cu bulz se introduce la cuptor,sa se topeasca branza.In mod traditional se coace pe jar,daca aveti aceasta posibilitate.
Servirea:
Pe farfurie se asaza bulzul,peste el se pune sosul din smantana si gorgonzola.La sfarsit se presoara kaizerul si carnaciorii crocanti.
Se serveste ca gustare calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu