Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

marți, 27 iulie 2010


Cartofi Babka! 6 persoane
ingrediente:
cartofi 2,00kg
costita afumata 0,250kg
ceapa 0,250kg
oua 4 buc
pesmet 0,050kg
ulei 0,050 L
usturoi 1 catel
sare,piper,dupa gust
Peparare:
Cartofii se curata se spala si se taie sferturi,apoi se pun la fiert in apa rece cu sare.Dupa fierbere se face un piure simplu.Dupa ce se mai racoreste,se bat ouale si se incorporeaza in acest pire.
Ceapa se toaca,costita se taie julien,usturoiul se zdrobeste.Toate acestea impreuna se pun intr-o tigaie cu 30ml de ulei si se rumenesc.Se pun toate in piure si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu ulei si pesmetata se pun cartofii si se da la cuptor,pana cand se rumeneste.Se serveste fierbinte cu o lingura de smantana.
Foto :wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu