Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 26 iulie 2010

Mancare din Maldive,Bis Haluvaa


Bis haluvaa este un desert Maldivian.
oua 24 de buc
Zahar pudra 500gr
Unt clarifiat 500gr
lapte condensat 390ml
100ml de apa
Preparare:
Bateti ouale cu zaharul pana se fac cremoase.Adaugati laptele si mai bateti 5 minute.adaugati apa si amestecati.
Compozitia se pune la fiert intr-un vas gros,si se fierbe amaestecand continuu pana scade la jumatate.Se adauga untul si se amesteca continuu pana se leaga aceasta compozitie si incepe sa se desprinda de peretii vasului.Turnati aceasta compozitie intr- tava unsa cu unt si lasati-o sa se raceasca dupa care taiati in forma si marimea dorite.Se poate pastra pana la o saptamana in frgider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu