Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

miercuri, 28 iulie 2010

Papa Rellena


Papa Rellena,sunt niste cartofi umpluti,originari din Peru,dar sub alta denumire se gasesc in toata America Latina.
Reteta 6 portii
Ingrediente pt aluat:
Cartofi 2 kg
Oua 2 buc.
Faina de grau 0,200kg
bicarbonat 1praf
Sare,piper
Umplutura:
Carne tocata de vita 0,500kg
oua 2 buc
ceapa 0,200kg
patrunjel si coriandru verde 2 legaturi
arde iuti 2 bucati
faina 0,050kg
sare,piper,boia de ardei dulce,
Pentru Salsa Criolla
ceapa 1 buc.;sfecla rosie din conserva 100gr.;avocado 1 buc.;ardei iuti 1 buc.;rosii 1 buc,oregano,ulei de masline,otet de vin.Aceste ingrediente se taie julien si se rad,se combina,se condimenteaza si se asezoneaza,formand un fel de salata.Aceasta salsa serveste drept garnitura la preparatul principal.
Mod de preparare:
Aluatul se face din cartofii fierti si apoi curatati,care se zdrobesc.Acestia se amesteca cu ouale,faina si bicarbonatul,si se condimenteaza.Se framanta bine si se dau la rece pentru 2 ore,sub forma unor bile,invelite in nailon.
Umplutura se face din carne ,oua,ceapa tocata fin,usturoi,verdeata si faina.Se condimenteaza si se framanta bine,se pune in folie si se da la rece.
Dupa doua ore se scoat bilele de aluat,se ia cate una in palma,se face o adancitura si se umple cu tocatura.Se acopera bine si li se dau o forma rotunda,avand mainile umezite,se pun din nou in frigider.Se scot dupa o ora si se prajesc in baie de ulei ulei fierbinte.
Preparatul se serveste cald sau rece,impreuna cu Salsa Criolla.
Foto wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu