Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 26 iulie 2010

Retete din Maldive Kukulhu Musanmaa pt, 4 persoane(30min)


pui 1kg fara piele,taiat bucati de 7-8cm
coriandru uscat
praf curry
ceapa 200 gr
ghimber 50gr
ardei iute 2-3 bucati
ghee(unt clarifiat)30gr*
Ramp leaf**
zahar pudra 1 lingurita
lapte de cocos400ml
pinoli 200gr
smochine 200gr
ulei de masline
sare
Preparare:
Incalziti intr-o tigaie untul si puneti jumatate din ceapa tocata ,lasati pana devine transparenta,adaugati stafidele si pinolli.
Adaugati uleiul si puneti restul de ceapa,usturoiul zdrobit ardeiul iute taiat sferturi ,mestecati usor pana se prajesc toate.
Peste toate acestea puneti puiul taiat bucati,lasati-l 5 minute sa prinda culoare si pune peste el laptele de cocos cu celelalte ingrediente si condiment.Lasati sa se faca incet,pana se leaga sosul si puiul este facut.Tigaia trebuie acoperita cu un capac.

*untul acesta il puteti obtine si acasa punandu-l intrun bol si frecandu- cu o lingura.La interval de cateva secunde se strange apa,scurgeti-o si continuati sa frecati pana nu mai iese apa.Faceti asta la temperatura camerei.
*ramp leaf sunt niste frunze exotice daca nu le gasiti,renuntati la ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu