Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

duminică, 12 septembrie 2010

Tagliatelle Vongole

Ingrediente pentru 10 portii:
sosul,
ulei de masline 30ml
rosii cherry 200gr
ardei gras 200gr
usturoi 100gr
busuioc verde 50gr
pancetta feliata 300gr
pasta tomate 100gr
oregano 5gr
sare,piper
scoicile
proaspete 2 kg sau
congelate 750gr
unt 50gr
taitei 100gr
vin alb 100ml
usturoi 50gr
chilli 2 buc. medii
ierburi,verdeata 20gr
Preparare sos:
se infierbanta o tigaie cu uleiul in care se pune panceta taiata julien si ardeiul taiat la fel.Cand pancetta este crocanta se adauga rosiile taiate in jumatati,usturoiul pisat,si busuiocul tocat pentru timp de 3 minute amestecand continuu.Pasta de tomate se dilueaza cu putina supa sau apa si se pune in tigaie,se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se adauga un pahar de apa sau supa s se mai lasa 3 minute sa fiarba.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.Se tine la cald.
Preparare taitei si scoici:
Taiteii se fierb in 2 litri de apa,se scurg si se clatesc cu apa rece.
Intr-o tigaie se pune untul la topit,se toaca ardeii iuti si se pun in unt,dupa 3 minute se adauga scoicile,vinut si usturoiul taiat feliute,se arunca un praf de sare si se acopera(atunci cand sunt scoici proaspete,pentru a fierbe in abur si a se deschide)Dupa ce s-au deschis se pun verdeturile si se condimenteaza pentru gust,se mai lasa acoperit inca 5 minute impreuna cu taiteii.
Daca folositi scoici congelate fara cochilie,nu este necesar sa acoperiti,lasati scoicile la foc mare 10 minute.
Servire:
Taiteii se monteaza pe farfurie sau platou calde,cu scoicile si sos cald deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu