Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

duminică, 12 septembrie 2010

Taitei de orez cu creveti tiger

Inrediente:
Taitei de orez 1 kg
morcovi 100gr
ceapa 100gr
telina 100gr
dovlecei 100gr
chili 100gr
ardei gras 100gr
usturoi 50gr
patrunjel verde 50gr
creveti tiger 900gr
pancetta 200gr
ulei de masline 80ml
vin alb sec 100ml
aceto balsamico 30ml
miere de albine 30gr
sare,piper
Preparare:
Morcovii,ceapa,telina,dovleceii,ardeii,se spala,se curata si se taie julien. ardeii iuti se toaca,usturoiul se taie feliute,pancetta se taie julien.Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se pun crevetii la foc iute pa se inrosesc.Se scot si se pun toate legumele odata,amestecand continuu,pentru ca toate sa prinda o crusta.Cand legumele sunt crocante se adauga otetul balsamic si se amesteca pentru a se colora toate legumele.Se lasa focul mic,se pun crevetii peste legume,se pune tot vinul odata,se condimenteaza cu sare si piper si se acopera,pentru 5 minute,sa fiarba innabusit.In acest timp taiteii de orez se oparesc cu apa fiarta lasandu-i sa se umfle,dupa care se scurg si se monteaza pe farfurii.Pe fiecare farfurie se pun legume si sos,cu creveti si verdeata tocata proaspat.
Servire:
Se servesc calzi,cu putin parmezan adaugat in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu