Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 3 februarie 2012

Korabyelles

 Korabyelles


Ingrediente:
Migdale prajite si faramitate 300gr
unt 1/2 kg
2 galbenusuri
zahar vanilat 2 plicuri
coaja rasa de portocala
cuisoare macinate
esenta de vanilie
apa de trandafiri 1/2 de pahar
praf de copt un plic
50 ml de Ouzo
50 ml de Metaxa
suc de portocale 1 pahar
faina 1,3 kg


Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zaharul, galbenusurile, sucul de portocale, apa de trandafiri, faina in ordinea enumerata.Se adauga toate aromele amaestecate in prealabil cu Ouzo si Metaxa,apoi restul ingredientelor si se framanta gentil,doar ca sa se amestece si sa se lege ingredientele.Aluatul se intinde in foaie de doua degete grosime.Se da la rece 1/2 de ora.Traditional se decupeaza si se modeleaza in semilune,dar mai nou se decupeaza cu diferite forme decorative.Se asaza in tavi neunse si se dau la cuptor. Prajitura nu este dulce asa ca se poate servi unor persoane care sufera de diferite afectiuni.Dar pentru toti ceilalti se unge cu ajutorul unei pensule cu apa de trandafiri si se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu