Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 6 februarie 2012

Spanakopita

Spanakopita

1 pachet foi de placinta(foietaj),1,5 kg branza de de vaci,5 oua,1,5 kg spanac congelat, 1 legatura ceapa verde50 gr.parmezan,piper,oregano,200 gr.unt,100 ml.ulei de masline,nucsoara,
Intr o tigaie se pune 1 lingura ulei de masline si se inmoaie putin ceapa verde tocata.Se adauga spanacul dezghetat si se continua sotarea la foc mic.Se lasa la racit si se amesteca cu ouale batute,branza de vaci trasa prin sita,nucsoara rasa,parmezan ras,oregano,untul topit si se framanta cu o lingura de lemn.
  Intr o tava unsa cu ulei,se asaza o foile de placinta,una cate una si unse cu ajutorul unei pensule.Se asaza foile in asa fel incat sa iasa peste marginile tavii.Jumatate din cantitatea de foi se lasa pentru acoperit.Se pune umplutura in tava si se trag foile ramase pe margine peste umplutura,si se completeazacu restul de foi,unse si ele.La sfarsit se cresteaza suprafata placintei in portiile dorite.Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade o jumatate de ora.
Gustare cu spanakopita(tringhiuri),rosii umpute si  placinta cu branza sarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu