Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 3 februarie 2012

Melomakarona

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 cani ulei(de masline)
2 kg de faina
2 lingurite cuisoare macinate
2 lingurite scortisoara macinata
1oo ml coniac metaxa
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana suc de portocale
2 plicuri praf de copt
Umplutura:
Miez de nuca si ciocolata menaj, taiate bucatele
Sirop:
4 cani de zahar,
4 cani de apa,
1,5 kg de miere,
2 batoane de scortisoara,
3-4 cuisoare,
3-4 felii de lamaie


Mod de preparare:
Aluat:
Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati acestea cu toate celelalte ingrediente si faina. Aluatul trebuie sa fie lejer si nu trebuie framantat mult. Se da la rece.
Sirop:
Se fierbe pana se topesc zaharul si mierea
Preparare:
Din aluat se modeleaza prajiturele de forma unor chiftele mici si ovale,care se umplu cu bucatele de nuca si ciocolata.Se asaza in tava neunsa si se dau la cuptor40 de minute.Se scot si se racesc.Se toarna siropul fierbinte peste ele. Dupa ce au tras tot siropul se presara nuca macinata peste ele.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu