Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

miercuri, 7 septembrie 2011

Pui Taranesc

Pui taranesc pt 10 portii
Piept pui sau pulpe dezosate 1,ooo kg
morcovi 0,150 kg
ceapa 0,150 kg
ardei gras 0,150 kg
dovlecei 0,150 kg
rosii 0,200 kg
gogosari 0,150
kaizer 0,300 kg
usturoi 2 catei
ulei 0,050 L
faina 0,050 kg
vin alb 0,100 L
sare,piper
smantana 0,500kg
cascaval 0,400kg
Preparare: Pentru servire si preparare avem nevoie de 10 vase yena,de lut sau metalice pentru cuptor.
Legumele se curata ,spala si se taie toate julien,kaizerul se taie julien putin mai gros pentru ca se mai topeste.Carnea se taie julien si se da prin faina.Intr o tigaie mare se pune uleiul,usturoiul
zdrobit,dupa ce se rumeneste putin se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca si ea.Se adauga legumele si se lasa sa le prinda uleiul pe fiecare din ele in asa fel incat sa ramana crocante.Se stinge cu vin alb si se condimenteaza.Smantana se bate bine,se pune peste legume si se amesteca cu acestea.Amestecul se asaza in vasele de gratinat,iar pe fiecare din ele se rade cascaval,cate 40 de grame.Se face decor din gogosar la otet,si se da la cuptor.Se lasa pana cascavalul prinde culoare,se scoate si se serveste fierbinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu