Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 5 septembrie 2011

Prajitura cu morcovi


Pentru 1 kg de produs:

Faina 200 gr
zahar 150gr
Morcovi 700 gr.
Margarina sau ulei 200
Esente,scortisoara
oua 2 buc
sare fina 1 lingurita
praf de copt 1 plic

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina si zaharul,pana scade toata apa din ei.Se lasa la racit,iar din acest amestec se dau deoparte doua linguri.Morcovii se amesteca cu faina si ouale,esente,sarea si praful de copt,si se asaza intr o tava tapetata,apoi se dau la cuptorul infierbantat la 200 grade C.
Intre timp din morovii dati deoparte preparam un sirop,adaugand peste ei intr o tigaie o lingura de zahar si putina apa,astfel incat sa obtinem un sirop pentru decor.Siropul se strecoara si se raceste.Prajitura se raceste si se taie in diferite forme,apoi se decoreaza farfuria cu siropul si se asaza prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu