Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 5 septembrie 2011

crema de iaurt


crema de iaurt

Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:
8oo gr. iaurt
4 oua
100 gr. unt
150 gr unt
gelatina
menta verde
preparare:
se pregateste un bain marie.in care se topeste untul,zaharul,apoi se amesteca ouale,batandu se,pana se obtine o crema fina.Se tempereaza aceasta crema,si se amesteca usor cu iaurtul rece.Optional adaugati in amestec si frunze tocate de menta.
Gelatina se inmoaie in apa calda si se amesteca cu crema de iaurt.Cantitatea de gelatina poate varia in functie de calitatea iaurtului,si anume de cantitatea de grasime continuta de iaurt.Se inmoaie prima data 20 de grame de gelatina si se ia o proba intr o ceasca,ce se pune la frigider.Daca nu suntem multumiti de rezultat,mai adaugam gelatina.Prezentarea se face in doua moduri:
* se toarna amestecul intr o tava,se raceste si apoi se taie in diferite forme care se asaza pe o farfurie,ca in imagine!
*sau se pune crema in cesti sau forme pentru o portie fiecare,care dupa coagulare,se incalzesc in apa calda la baza si se rastoarna pe farfurie.
Pentru decor si imbogatirea gustului,se adauga dulceata de fructe la final,frunze de menta si sirop de fructe din comert sau prparat in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu