Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

miercuri, 16 martie 2011

Pui Biryani


Reteta Indiana 6 portii
piept pui cu os si copanele 1,000kg
Iaurt 0,400kg
Tumeric pudra 1 lingurita
Coriandru pudra 1 lingurita
Ghimbir pudra 1 lingurita
Usturoi zdrobit 1 lingura
Ceapa 10 bucati
Scortisoara bete 2 buc
Cuisoare 10buc
Frunze curry 4 buc
Cardamon 4 boabe
Menta proaspata tocata 1 lingura
Coriandru verde tocat 1 lingura
Ardei iuti 3 bucati
Rosii cuburi 4 bucati
Orez basmati 0,500kg
Ghee 1 lingura
Cartofi 0,700kg
Sofran 1 vf. de cutit10 minute sa fie pe jum,atate fiert
Sare dupa gust
Preparare :
Ceapa se taie pestisor si se prajeste in ulei pana se brunifiaza,apoi se scoate pe hartie absorbanta.Intr-o tigaie larga se pun trei linguri de ulei in care se pun ardeii iuti tocati,chimen,coriandru praf,cuisoare,ghimbir,frunze de curry si se prajesc 2 minute.Se adauga apa sa nu se arda.Se pun bucatile de carne care se prajesc pe jumatate.(bucatile de carne se pun la marinat din timp in iaurt cu sare,menta verde,ardei iuti tocati,)
Orezul se spala in multe ape,pana cand apa ramane limpede,apoi se pune la fiert in 1,5 l apa cu sofran si scortisoara,10 minute sa fie pe jumatate fiert.
Intr- o olita se pun cartofii taiati in jumatati,in apa cu sofran,sa fiarba pe jumatate.
Intr-un vas mai larg si gros(tuci),se asaza straturi din orez,carne cu sosul format,ceapa rumenita,cartofi,se continua pana la epuizarea ingredientelor,terminand cu orezul.Vasul se completeaza cu apa de la cartofi,se acopera si se lasa la foc foarte mic pane cand toate ingredientele se fac foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu