
Pt. 10 portii
Carne de porc(pulpa sau spata) 1,700kg
Cartofi 1,500kg
Ceapa 0,500kg
Morcovi 0,300kg
Telina 0,300kg
Ardei gras 0,200kg
Patrunjel rad. 0,200kg
Rosii 0,300kg
Verdeata 2 legaturi
Cimbru 1 legatura
Usturoi 0,100kg
Vin alb sec 1 pahar
Paprika 1 lingura
Chimen 1 lingura
Sare dupa gust
Piper dupa gust
foto wiki
Preparare: Pentru o buna reusita a preparatului,este necesara respectarea metodei de preparare,adica:
se infierbanta o cratita larga,de preferat foarte groasa(tuci daca e posibil) in care se pun uleiul si condimentele(usturoiul pisat,chimenul,cimbrul,paprika dulce).Dupa 3 minute cand s-a dezvoltat aroma se adauga ceapa tocata,care se lasa pana se face ceapa sticloasa.Se adauga toate legumele radacinoase tocate dupa preferinta(felii,rondele sau julien).Se adauga carnea taiata in cuburi mari,si se amesteca continuu,sa nu se prinda.Se adauga cate o ceasca de apa(preferabil supa de oase)la 10 minute,iar focul trebuie sa fie mic.Procedeul trebuie sa fie de innabusire nu de calire sau prajire.Cand s-au muiat legumele,se pun cartofii taiati cuburi mari(chiar sferturi) si se adauga apa calda cat sa cuprinda amestecul din cratita,nu mai mult.Cratita se acopera si se da la foc mic,sa nu clocoteasca.Evitati sa amestecati in cratita pentru a nu sfarama cartofii.
Cand au fiert cartofii adaugati rosiile taiate cuburi,vinul alb,sarea,piperul si verdeata plus o cana doua de apa,in functie de cat de zemoasa vreti sa fie mancarea.Puteti mari flacara sa dea un clocot dupa care opriti focul si acoperiti,pana in momentul serviri.
Insotiti cu o sticla de vin alb sec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu