Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

vineri, 24 septembrie 2010

Muschiulet Parmiggiani

Ingrediente pt 10 portii:
Muschiulet de porc 1200gr
Parmezan ras 200gr
Rosii tocate 300gr
Ulei de masline 30ml
Usturoi 100gr
Pasta de tomate 100gr
Ceapa 100gr
Busuioc 50gr
Zahar 30gr
Spaghetti 1000gr
sare,piper
otet balsamic 20gr
Preparare:
Intr o oala cu apa clocotita se pun spaghetele la fiert.
Separat intr-o tigaie larga se pun in ulei rondele de muschiulet de 2 cm grosime,si se lasa pe fiecare parte cate 2 minute.Se scot bucatile de carne,si se pune in acelasi ulei ceapa tocata si usturoiul tocat.Dupa 10 minute,timp in care se amesteca pentru a nu se arde,se pun rosiile tocate,bulionul,zaharul si otetul.Se adauga o cana de apa,sa fiarba la foc mic.Can s-a legat sosul se condimenteaza si se pune busuiocul tocat.Se pun si bucatile de carne pentru inca 5 minute la foc mic.
Servire:
Spaghetele se scot,se scurg si se clatesc cu apa rece.Se monteaza pe farfurie,peste ele se pune sosul fierbinte si bucati de carne,si se presoara parmezan

Un comentariu: