Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

joi, 19 august 2010

rasol de vitel cu sos de bere

Ingrediente:
P.un rasol de vitel.
Un rasol de vitel,aproximativ 2,5kg
Morcovi 0,200kg
Telina 0,200kg
Patrunjel radacina 0,200kg
Ardei gras 0,300kg
Ceapa 0,200kg
Patrunjel verde 1 legatura
Rosii 0,500kg
Usturoi 0,100kg
Bere blonda 0,5 L
Mustar fin 0,150kg
sare,piper boabe,foi dafin,cimbru ramurele,
Ulei 0,050 L
Faina 0,030kg

Mod de preparare: Pregatire:
Rasolul se spala si se curata bine,se pune la fiert in 3 litri de apa.
Morcovii,telina si patrunjelul se spala,se curata si se pun la fiert intregi alaturi de rasol.
Ardeii si ceapa,se spala se curata si se toaca marunt
Rosiile se spala si se taie cuburi mari.
Usturoiul se desface in catei si se pune la fiert cu rasolul.
Patrunjelul verde se spala si se toaca.
Faina se pune in o ceasca de bere.
Preparare:
Rasolul si legumele se fierb impreuna pana sunt gata legumele,care se scot,se continua fierberea rasolului pana se desprinde carnea de pe os.In supa se mai pun dafinul,sarea si piperul boabe.In tot acest timp se spumeaza.Legumele fierte tari,se taie in felii si rondele morcovii.
Intr-o tigaie se pune putin ulei impreuna cu ceapa si cu ardeiul tocat.Se soteaza pana legumele devin moi,adaugandu-se cate putina supa ramasa de la rasol.
Rasolul portionat se asaza intr-o tava.Peste bucatile de carne se toarna un amestec din faina frecata cu mustar si diluat cu berea,precum si legumele din tigaie.(ceapa si ardeii)Se adauga cimbru.Se lasa la cuptor pana se leaga sosul.
Dupa ce se scoate din cuptor,fiecare portie de carne impreuna cu sosul,se asorteaza cu legumele fierte scoase din supa,alaturi de rosii cuburi asezonate cu cimbru tocat si patrunjel.
Servire:
Se serveste cald ,ca preparat de baza.Nu mai necesita garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu