Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

joi, 19 august 2010

Pui tandoori

Ingrediente:
1 pui,
Iaurt 1 kg,
ardei iute tocat,10 gr
usturoi 4 catei
piper 1 vf. de lingurita
boia dulce 25 gr.
boia iute 1 vf de lingurita
chimen 1 vf. de lingurita
ghimber proaspat 200 gr.
macinat sau pudra 1 lingura
sare 30gr
Preparare:
Puiul se spala,se curata,se taie pe sira spinarii o data si obtinem doua jumatati,apoi fiecare bucata in doua,si tot asa ,avand grija ca si bucatile de pe spinare sa aiba in componenta si bucati din piept ,aripa sau pulpa.Bucatile trebuie sa aiba cam 100 de grame daca-l taiem in 16 si are peste 1,5kg
Toate condimentele de mai sus se pun intr-o piulita si se bat pana se formeaza o pasta fina.Se poate face si in blender,Cu aceasta pasta se condimenteaza iaurtul.Puiul se pune intr-o tava si se pune peste el iaurtul condimentat,se baga tava in frigider 12 ore.
Se scot bucatile din iaurt,fara a indeparta iaurtul de pe ele se trag in tepuse sau frigarui de fier si se baga in cuptor.Daca nu aveti frgarui faceti unele din lemn,folosind lemn verde din crengi,sau mai simplu,puneti carnea direct pe gratarul din cuptor,avand grija sa puneti o tava sub gratar sa nu se arda cuptorul si sa umpleti casa de fum.
Este gata foarte repede,fiindca este deja marinat in iaurt.Cam 30 de minute la foc potrivit,dar nu lasati prea mult daca se inchide la culoare.Culoarea trebuie sa fie rosu inchis.Pentru verificare puteti apasa cu degetul,daca este tare,deja este gata.
Orice garnitura este potrivita.

Un comentariu: