Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 30 august 2010

Mici Moldovenesti

Ingrediente:
600 g carne de vita, 1k g carne de porc, 150 cm de intestin subtire de porc, 180 g slanina, 8 pahare zeama, piper negru macinat, frunze de patrunjel si marar, sare, usturoi dupa gust. (300gr)
Preparare:
Carnea de porc si de vita se trece prin masina de tocat, se adauga usturoiul presarat cu sare si pisat, piperul macinat, putina zeama si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie omogena se umple intestinele dindu-le forma de cirnatei, se pune pe gratarul uns cu slanina si se prajeste pe ambele parti. Se pot praji si pe tigaie. Se serveste cu o garnitura de legume si cu mujdei.
Pentru prepararea mujdeiului se presara usturoiul cu sare si se piseaza foarte bine pina devine ca o alifie in care se adauga bulionul de carne, frunzele tocate de patrunjel si marar. Se poate folosi piper negru sau rosu dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu