Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

sâmbătă, 7 august 2010

Tarte Gizzada



Reteta:
aluat-4 cani de faina
-2 lingurite de sare
-150gr unt
-80 ml ulei
-1 cana apa calda
umplutura -2 nuci de cocos mari
- -2 cani de zahar brun
-1/2 de lingurita bicarbonat
-2 lingurita de apa
-nucsoara
1/2 lingura de unt
Preparare:Amestecati toate ingredientele si framantati bine pana obtineti un aluat de consistenta potrivita,pe care il faceti bila si il inveliti in nailon,apoi il dati la rece.
Umplutura:Miezul de nuca se rade si se pune in tigaie impreuna cu untul si cu celelalte ingrediente.Se lasa la foc 5 minute amestecand continuu.
Se scoate aluatul,se intinde si se decupeaza in forme rotunde.Se pune aluatul in palma si se ciupesc marginile cercului,facand niste colturi ca la o steluta.Puteti folosi si forme de prajituri.In adancitura formata se pune umplutura rece,prajiturile se pun pe o tava unsa cu grasime si se dau la cuptorul incins,la 200 de grade.
foto wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu