Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

marți, 3 august 2010

Custard,crema de oua si lapte.

Reteta ,ingrediente:
1/2 litru de lapte
1 pastaie de vanilie
6 oua
150 gr de zahar farin
50 gr amidon
1 nuca de unt

Preparare:
Intr-o tigaie puneti 1 lingura de apa rece,apoi laptele si pastaia de vanilie si fierbeti.
In acest timp bateti galbenusurile cu zaharul praf,pana cand culoarea amestecului devine deschisa,apoi adaugati amidonul incet pentru a se incorpora.Pune-ti laptele fierbinte in acest amestec batand energic cu un tel,dupa care puneti intregul amestec intr-o tigaie,la foc mic.Amestecati in continuare,cat mai sta pe foc 2 minute.Din tigaie se pune in alt vas,se pune deasupra unt pentru a nu prinde crusta.
Crema este folosita la realizarea altor preparate dulci,dar poate fi consumata si ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu