Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Sorpotel (Tanzania)

Descriere:
Preparatul este din categoria mancarurilor cu sos,o tocana din carne.
Ingrediente:
450 gr de carne de vita cal 1 fara os
450 carne slaba de porc fara os
450 gr de ficat
1 lingurita chimen
1 lingurita piper boabe
1 lingurita scortisoara
1 lingurita boabe coriandru
1 lingurita turmeric
8-12 ardei iuti uscati
3 cepe medii,tocate
1 radacina de ghimber
1 capatana de usturoi
1 lingura pasta de tamarind
1/4 cana de otet
Preparare:
Pune-ti carnea la fiert,sa fie acoperita de apa, si fierbeti-o apoi raciti-o.Supa se raceste si se pastreaza.
Carnea se taie in cuburi de 2 cm.
Toate condimentele se piseaza in piua sau blender,si se adauga otet si tamarind sa formeze o pasta.
Usturoiul,ceapa si ghimbirul se prajesc itr-o tigaie pana se inmoaie ceapa,apoi se adauga pasta din condimente,formandu-se un sos.Se amesteca si carnea taiata,si ca o ora,adaugand supa de carne oridecateori este nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu