Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

luni, 30 august 2010

Bucataria Moldoveneasca.


Bucataria Moldoveneasca are aceleasi radacini ca si cea din estul Romaniei,romanii in proportie de 75 la suta traind pe teritoriul Moldovei,avand aceleasi obiceiuri,cu fratii din vest.
In foto,sarmalute cu mamaliga.
Alimentele populare sunt de obicei :carnea de vaca si porc,cartofii,varza si toate cerealele.Vinul nu lipseste de pe mesele moldovenilor,iar din vin mai fac si un brandy.
Cea mai populara gustare,ca si la romani este mamaliga cu branza si ochiuri.Daca se umbla la borcanul pus pentru iarna,avem deja vestita tochitura.La moldoveni se mai face ghiveci,friptura de porc la tigaie,parjoale si multe borsuri.
Influenta ucraineana si ruseasca atat in Romania cat si in Republica Moldova,a facut sa patrunda preparatele ca borsul sau supele.Dulciurile traditionale sunt ca si la romani cozonacul,placintele moldovenesti,pasca (de pasti) si placinta originala,Invartita.

Un comentariu: