Calatorii,Preparate Romanesti,Mediterana,Asia,Franta,Slow Food.

sâmbătă, 24 iulie 2010

Pui Arany

Ingrediente:
10 portii:
Piept si pulpe cu os si piele 2,000kg
Rosii in bulion 1,00kg
Pasta de ardei dulce si iute 0,100kg
Ardei iuti din otet 1-2 buc
Ceapa 0,500kg
Ardei gras 0,500kg
Oregano,busuioc,maghiran(uscate)
Coriandru 1 legatura
Unt 0,100kg
Sare,piper

Mod de preparare: Pregtire:
Carnea se spala si se curata,se lasa la zvantat
Pasta de ardei se dilueaza cu putina apa.
Rosiile in bulion se trag pe sita sau pe blender si se amesteca cu condimentele uscate.
Ceapa si ardeii se spala,se curata si se taie julien.
Coriandrul se spala si se toaca.
Preparare:
Se pune la incins untul intro tigaie,se pune carnea sa se rumeneasca foarte rapid si se adauga legumele si ardeii tocati.Dupa ce se rumenesc putin se adauga putina supa si se lasa sa scada,apoi se pun rosiile pasate,pasta de ardei si coriandru.Se condimenteaza si se acopera,lasandu-se la foc foarte mic,sa se lege sosul.
Se serveste fierbinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu